8 Haziran 2008 Pazar

TUZLA'DA 98. ÖLÜM...



Tuzla tersaneleri bu sabah bir işçiye daha mezar oldu. Selahattin Arslan Tersanesi'ne bağlı Bektaş Boru Taşeron Şirketi'nde çalışan İhsan Turhan adlı işçi üzerine kapak düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. 2 çocuk babası İhsan Turhan, Tuzla cehenneminin 98. kurbanı oldu.

Kuralsızlığın kural halini aldığı, yasa dışılığın hüküm sürdüğü Tuzla tersaneler cehennemi bu sabah bir işçiye daha tabut oldu. Cinayetin adresi bu defa yeni bir geminin inşa edildiği Selahattin Arslan Tersanesi idi. Geçtiğimiz Şubat ayında oksijen tüpü patlaması sonucu Hasan Köse'ye mezar olan tersane bu defa 2 çocuk babası 35 yaşındaki Erzurumlu İhsan Turhan adlı işçiye tabut oldu.


Selahattin Arslan Tersanesi'ne bağlı Bektaş Boru Taşeron Şirketi'nde borucu olarak çalışan İhsan Turhan adlı işçi üzerine kapak düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Turhan son bir ayda Tuzla tersanelerinde yaşamını yitiren 4. işçi oldu.


Organize iş cinayetiyle ilgili bilgi veren Limter-İş üyesi Ali Doğan, tersanelerde son iş cinayeti kurbanı Turhan'ın, gemi güvertesinde çalışırken geminin kıç kapağının kafasına düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğini aktardı.


Turhan’ın alınmayan iş güvenliği önlemleri nedeniyle yaşamını yitiriğini belirten Doğan, “Normal koşullarda, kapağın altındaki takviyelerin kaynatılması gerekir. Yapılmadığı için bu ihmal yüzünden iki çocuk babası arkadaşımız hayatını yitirdi. Normalde, o kapağın kare ya da daire şeklinde olması gerekir. Kapak hem dikdörtgen şeklinde yapılmış bu da ağırlığın eşit dağılmamasına neden oldu. Hem de kaynatılmamış” dedi.


Limter-İş Sendikası öncülüğünde tersane işçilerinin kuralsız çalıştırmaya, iş cinayetlerine karşı, insanca çalışma ve yaşam hakkı için 16 Haziran’da yapacakları grev öncesi yaşanan bu iş cinayeti sendikanın haklılığını, patronların ve bakanların yalanlarını gösterdi. Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik “Ölümler sürecek” itirafında bulunmuştu. Meclis Tuzla Araştırma Komisyonu da Çelik'in izinden yürümüştü.


Atılım'dan alınmıştır...

Hiç yorum yok: