5 Haziran 2008 Perşembe

Halay çeken öğrencilere üyelikten ceza

Fotoğraf: Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu





Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'nda düzenlenen Newroz kutlamalarında halay çeken 3 öğrenci, 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklandı. Ev baskınlarında puşî ve kefiyeler ile Ahmed Arif'in kitaplarına “örgütsel döküman” denilerek el konuldu.



Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TMŞ ekipleri tarafından 26 Mayıs'ta evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan 8 öğrenciden Zülküf Kurt, Duygu Çiftçi ve Pınar Bukakıran, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklandı. Öğrencilerin, Hacettepe Üniversitesi'nde 18 Mart'ta düzenlenen Newroz kutlamalarına katıldıkları ve halay çektikleri için gözaltına alınıp tutuklandıkları belirtildi. Tutuklanan öğrenciler, cezaevine götürülürken jandarmanın saldırısına uğradı.



Baskınlar sırasında, öğrenci evlerinde bulunan puşî ve kefiyeler ile Ahmet Arif'in kitaplarına “örgütsel döküman” denilerek el konuldu. Ev baskınlarında gözaltına alınan HÖC üyesi 10 kişiden 6'sı da DHKP-C üyesi olmak suçlaması ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Tutuklanan toplam 9 öğrenci, Sincan F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.




ATILIM'dan alınmıştır

Hiç yorum yok: