5 Haziran 2008 Perşembe

Meksika'da aç kalan hırsızlık yapabilecek



Mexico, 15 Mayıs (Prensa Latina) Meksika'nın başkenti Mexico'da Federal Bölge Yasama Meclisi, açlıktan dolayı yapılan hırsızlıkları suç kapsamından çıkaracak bir öneriyi görüşmeye başladı.


Öneri, hükümetteki Ulusal Hareket Partisi'ne (PAN) mensup kongre üyesi Jose Antonio Zepeda tarafından gündeme getirildi. Zepeda'nın önerisinin kongrede yer alan diğer kimi gruplar tarafından da desteklendiği belirtiliyor. Aynı zamanda, Adalet Komisyonu başkanı olan Zepeda, başkentteki hapishanelerde mahkum edilen tutsaklarının yarısının, şiddet içermeyen hırsızlıklardan ötürü mahkum olduklarını söyledi.


7 bin 500 civarında mahkumun da 100 doların altında meblağları çalmaktan tutsak olduklarını vurgulayan Zepeda, bu durumun yalnızca hapishanelerde aşırı doluluğu yol açmadığını, aynı zamanda bu kişileri hapishanelerde daha tehlikeli mahkumlarla olumsuz bir etkileşime soktuğunu da vurguladı. Zepeda, yoksulluğun ve dışlanmanın insanları suç işlemeye ittiğinin de altını çizdi. Bu suçlardan en sık görülenleri arasında gıda, giysi ve ilaç hırsızlığının olduğunu söyleyen Zepeda, ceza yasasında yapılacak bir reform yoluyla, bu insanların tutsak edilmeksizin, zorunlu kamu hizmeti yaparak cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok: