1 Aralık 2008 Pazartesi

MEDYADA EMEKÇİ KIYIMINA SON

KRİZİN FATURASI BİZE DEĞİL, PATRONLARA ÖDETİLSİN!






TÜM BASIN EMEKÇİLERİNİ 2 ARALIK 2008 TAKSİM-GALATASARAY YÜRÜYÜŞÜNE DAVET EDİYORUZ



Bizler, gazetelerde muhabir, editör, foto muhabiri, sayfa sekreteri, teknik eleman, güvenlikçi, temizlik elemanı olarak çalışanlar… Bizler, TV'lerde spiker, yönetmen, yapımcı, renk ayrımcı, resim seçici, ses operatörü, ışık düzeni elemanı, dizi oyuncusu, muhasebe elemanı olanlar…


Bizler, haber ve reklam ajanslarında, radyolarda, dergilerde, yerel gazetelerde, çalıştığı yayın organında halkın doğru haber alma hakkı için didinenler… Artık işsiziz! Küresel kapitalizmin kaleleri bir bir devrildikçe, 'piyasanın gizli eli', her zaman olduğu gibi yine önce bize, yani medya emekçilerine vuruyor.


Son üç ayda Kanal D ve CNN Türk'ten, NTV'den, Kral TV'den, Kanal 7'den, Kanal 1 ve Habertürk TV'den, Çukurova grubu ve Sabah gazetesinden yüzlerce arkadaşımız kriz bahanesiyle kapının önüne konuldu. Patronun dostu emekçinin düşmanı AKP hükümeti; hortumcuları, kara para aklayanları, bir koyup on kazananları "Varlık Barışı Yasası" ile ödüllendirirken biz emekçilerin işsiz, çocuklarımızın aç kalmasına göz yumuyor.


Buna izin vermeyeceğiz!


Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi olarak "Medyada Emekçi Kıyımına Son" demek için 2 ARALIK SALI günü SAAT 10.30'da, TAKSİM TRAMVAY DURAĞI'ndan GALATASARAY MEYDANI'na kadar yapacağımız yürüyüşe tüm basın emekçilerini davet ediyoruz.

TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI


İSTANBUL ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: