13 Aralık 2008 Cumartesi

ERDAL EREN ANILDI





12 Eylül darbesinin ardından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren Ankara’da gömütü başında, Adana’da ise düzenlenen yürüyüşle anıldı. Adana’da Eren’in mirasına sahip çıktıklarını duyuran gençler, idama zemin hazırlayan darbecileri protesto etti.



Ankara 78’liler Derneği üyesi bir grup, 13 Aralık 1980’de yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren’i mezarı başında andı. Karşıyaka Mezarlığı’nda toplanan 78’liler, sloganlarla Eren’in mezarına yürüdü. Grup burada saygı duruşunda bulundu. Yapılan açıklamada, “Ölümünün 28. yılında Erdal Eren’i anmak demek, sadece darbe düzeninin gerçek niteliğini teşhir etmek ve egemenlerden hesap sormak değil, aynı zamanda kendimize, geleceğimize ve değerlerimize sahip çıkmaktır” denildi. Açıklamanın ardından şiirler okundu ve Eren’in mezarına karanfiller bırakıldı.





Adana’da İnönü Parkı’nda toplanan Emek Gençliği üyeleri, “Erdal Eren ölümsüzdür”, “Darbeciler halka hesap verecek”, “Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor mücadeleniz”, “Erdal Eren yaşıyor” sloganlarını attı. “Erdal Eren’in yargılanması yenilensin, 12 Eylül darbecileri yargılansın” yazılı pankart açan grup adına yapılan açıklamada, “Erdal Eren, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yeniden başlattığı ‘Tam bağımsız Türkiye’ mücadelesini sahiplendiği için idam edildi. Onu asanlar unutuldu ama Erdal Eren hâlâ unutulmadı. Onu yargılayanlar da yargılanacak” denildi.




Cumhuriyet Gazetesi

Hiç yorum yok: