17 Aralık 2008 Çarşamba

ATV ve Sabah Gazetesi'nde grev...





Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çalık Grubu'na bağlı ATV-Sabah iş yerlerinde sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine bugün Balmumcu'da bulunan ATV-Sabah binasına grev kararını astı.


Çalık Grubuna ait Turkuvaz şirketine bağlı ATV-Sabah binası önünde yapılan eyleme DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi ve KESK Şubeler Platformu temsilcileri destek verdi.


Yandaş değil, özgür olmak için Ayağa Kalkın

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi eylemde TİS görüşmelerine ilişkin bir açıklama yaptı. İpekçi; “26 Haziran'da toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından sonra bir taraftan bizimle görüşen işveren temsilcileri, arkamızdan, çalışanlara baskı yapmaya başladılar. Bizimle görüşmelerinde ikili oynadıklarını, rol yapmadıklarını, aslında hiç toplu sözleşme istemedikleri yaydılar” şeklinde konuştu.
Bugüne kadar oyalandıklarını kaydeden İpekçi, “Şunu herkes bilsin: TGS olarak, meşru ve yasal zeminlerden ayrılmadan Sabah gazete ve dergi grubu ile ATV'deki sendikal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. İpekçi, iş yerinde sendikal hareketliliğin başlamasının Turkuvaz patronunun Basın İş Yasası'na uygun kadroların yapılması, Ramazan Bayramında yarım maaş ikramiye verilmesi gibi adımlar atmaya mecbur bıraktığına dikkat çekti.


İpekçi açıklamasında ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatan gazetecinin cesaretine dikkat çekti. İpekçi basın emekçilerine “Basında tekelleşmeye, ticarileşmeye, medya siyaset ticaret sarmalında ortaya çıkan yozlaşmaya karşıysanız. Yozlaşmış değil, nitelikli yayıncılık için, yandaş medya değil, özgür basın olmak için ayağa kalkın” çağrısında bulundu.


Açıklamasının sonunda Turkuvaz çalışanlarına seslenen İpekçi, “Görevlerinizi eksiksiz yerine getirmenize rağmen, sendikal haklarınıza sahip çıkmak istediğiniz için uğradığınız baskılara ve tehditlere karşı, kalemlerinizi insan kaynakları yöneticilerinin odalarının kapısına bırakın. Akşam iş yerinden ayrılırken kalemlerinizi bu binanın kapısına bırakın” dedi.


Yarın da Sefaköy'de grev kararı asılacak

Eyleme destek veren Süleyman Çelebi ve Mustafa Türkel'de yaptıkları konuşmalarda sendikal mücadelenin ve basın emekçilerinin yanında olduklarını söyledi. Sendika başkanları açıklamanın ardından işyeri kapısına grev kararını birlikte astı. Eylemde, yarın da Sabah grubunun Sefaköy'de bulunan binasına grev kararı asılacağı duyuruldu.


“Grev haktır kalemini kaldır”, “Sendika basın özgürlüğünün güvencesidir”, Kalemine örgütüne sahip çık” dövizlerinin açıldığı eylemde sık sık “Sözleşme hakkımız söke söke alırız”, “”Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı.


Hiç yorum yok: