14 Aralık 2008 Pazar

Dayak yedi, suçlu çıktı





CİHAN ORUÇOĞLU - ÖZCAN ÖZGÜR


İSTANBUL/İZMİR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gazetemizde 10 Aralık’ta yayımlanan “Kimlik sormanın bedeli ağır oldu” başlıklı haber üzerine yaptığı açıklamada, şiddete maruz kalan Mustafa Alpdoğan’ın polisler tarafından dövülmediğini bildirdi. Emniyet Alpdoğan’ın ekip otosunun camlarına ve kaportasına vurarak kendisine zarar verdiğini iddia etti. Bodrum’da da polisin kendisini döverek bacağını kırdığını iddiasına yine emniyetten “polis otosuna çarptı“ savunması geldi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, olayın 4 Aralık günü saat 02.00 sıralarında Avcılar’da meydana geldiği belirtilerek “Mustafa Alpdoğan, kontrol yapan iki önleyici hizmetler ve bir trafik ekibini görmesiyle ‘U’ dönüşü yaparak kaçmış, görevlilerimizin takibi sonucunda 300 metre ileride durdurulmuştur. Sürücüden aşağı inmesi istendiğinde, ‘Beni bu araçtan kimse indiremez, sizin polis olduğunuzu nereden bileyim? Kimlik gösterin’ demesi üzerine görevlilerimizce kimlik gösterilmiş ancak ‘Kimliğinizi biraz daha uzatın göremiyorum’ demiş ve yaklaşan görevlimize yumruk atmış, fiili ve sözlü direniş göstermiş, iki görevlimizi yaralayarak tekrar kaçmaya başlamıştır” denildi. Sürücünün tekrar yakalanıp ekip otosuna bindirildiği anlatılan açıklamada, “Alpdoğan burada da mukavemetini sürdürmüş, 3-5 kere başını otonun camlarına ve kaportasına vurmuş, aracın camını kırmıştır. Olay yerine ambulans çağrılmış tedavisi yaptırılmak istenmişse de tedaviyi de kabul etmemiştir. Olaydan 3 saat sonra Adli Tıp Kurumu’ndan aldırılan alkol raporu ile 1.47 promil alkollü olduğu tespit edilmiştir” ifadesi kullanıldı.


Emniyetin iddialarını hayatın olağan akışına ters bir durum olarak değerlendiren Alpdoğan’ın avukatı Nimet İrem Savaş ise, “Bir insanın 4 kişiye mukavemet edip kendisine bu kadar zarar vermesi mümkün değildir” diye konuştu.



Bodrum’da eğlenmeye gittiği bardan çıkışta, önceden aralarında anlaşmazlık bulunduğunu öne sürdüğü iki sivil polis memuru tarafından copla dövüldüğünü iddia eden ve sol bacağında kırık belirlenen yat kaptanı 33 yaşındaki Cengiz Genç, “polise mukavemet” suçundan gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Genç’in bacağını polis otosuna çarptığını savundu. Mahkemeye çıkarılan Genç, kefaletle serbest bırakıldı.



CUMHURİYET GAZETESİ

Hiç yorum yok: