18 Mayıs 2008 Pazar

Limter-İş: 16 Haziran'da grevdeyiz!


KARTAL (17.05.2008)- DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası bugün yaptığı yazılı açıklama ile 16 Haziran günü yapılacak grev kararını duyurdu. “Artık iş cinayetleriyle anılmak istemiyoruz” diye belirten sendika, tersane işçilerinin taleplerini açıkladı.


DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası bugün yaptığı “Gaspedilen Haklarımızı İstiyoruz! 16 Haziranda Grevdeyiz!” başlıklı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Gaspedilen Haklarımızı İstiyoruz! 16 Haziranda Grevdeyiz!

Yine bir arkadaşımızı daha kaybettik! Artık iş cinayetleriyle anılmak istemiyoruz! Bunun için sesimize kulak veriniz! Bir kez daha uyarıyoruz!

Emekçi kamuoyunun yakından bildiği gibi 27–28 Şubat grevimizin ikinci günü

Konfederasyonumuz DİSK Genel Başkanının da içinde bulunduğu heyet, tersane patronlarının birleşik örgütü GİSBİR’le kendi binalarında görüştü. Bu görüşmede GİSBİR taleplerimizin makul ve yerine getirilebilir talepler olduğunu, bu talepleri görüşmek için konfederasyonumuza randevu gününü ileteceklerini bildirmişlerdi.

Bekledik, ama bugüne kadar GİSBİR aramadı!

GİSBİR’in daha önce 8 Temmuz 2002’deki büyük işçi yürüyüşümüzün ardından da arama sözü verip, aramadığını unutmuş değiliz! Mevcut yasal haklarımızı’ gaspeden tersane patronları, hem savcı hem yargıç konumunda olup tersane işçilerinin ve sendikamızın taleplerini ve iradesini hiçe saymaya devam etmektedir.

Her defasında görüşme talebimizi duymazlıktan gelen tersane patronları biz tersane işçilerine grevden başka yol bırakmamışlardır. Bilinmelidir ki hiçbir şey tersane işçilerinin vücut bütünlüğünden ve yaşam hakkından asla daha kıymetli değildir.

Tersane işçileri kararını verdi!

27–28 Şubat’ta grev iradesini açıkça ortaya koyan tersane işçileri, çiğnenmek istenen iradelerine karşı yeniden “grev, grev, grev…” diyor. 17 Mayıs günü İçmeler Düğün Salonu’nda Tersanelerde Taleplerimizin Çözümünü Tartışıyoruz toplantısı gerçekleştirdik ve tersane işçileriyle birlikte kazanma iradesinde olduğumuzu bir kez daha haykırdık ve 16 Haziran’da greve çıkma kararı aldık.

Genel Başkanımız Cem Dinç’in açış konuşmasının ardından işçiler kürsüde 27–28 Şubat’ta gerçekleştirilen fiili grev sonucunda ortaya çıkan yeni sürecin değerlendirmesini yaptı.
Yaşanılanın artık kaza olmayıp bir iş cinayeti olduğuna dikkat çekerek, Tuzla tersane patronlarının bu kuralsız çalıştırmasını görmezden gelen AKP Hükümetinin gerekli önlemleri alması ve denetimleri yapması istendi.

Toplantıda işçilerimizle birlikte haykırdık: 16 Haziran’da grevdeyiz! Zafere kadar birlikte yürüyeceğiz!

TALEPLERİMİZ

- Tuzla tersanelerinin denetimini sendikamız Limter-İş, TMMOB, TTB, Baro, Çalışma Bakanlığı ve GİSBİR’den oluşan bağımsız bir komisyon yapsın

- Ağır ve Tehlikeli İş Kolu Yönetmeliği uygulansın

- Taşeronluk sistemi kaldırılsın

- 7,5 saatlik iş günü uygulansın

- Sigortalarımız ana firma tarafından ve aldığımız ücret üzerinden yatırılsın

- Gurbetçi işçilere sağlıklı barınma evleri sağlansın

- Sendikamıza tersanelerde temsilcilik açma hakkı tanınsın

Biz, bu taleplerimiz için 16 Haziran’da iş bırakacağız! Tersane patronlarını yasal haklarımızın gasbına son vermeye çağırıyoruz. Biz iş güvenliğinin sağlandığı ve yasal haklarımızın gaspedilmediği ve yasal her türlü denetimin yapıldığı işyerlerinde çalışmak istiyoruz!


Uyarıyoruz. Bunun için 16 Haziran’da grevdeyiz!
ATILIM'dan alınmıştır...

Hiç yorum yok: