5 Mayıs 2008 Pazartesi

1 Mayıs'ta Saldırıya Uğrayan Gazeteciler Suç Duyurusunda Bulundu



(Fotoğraflar: Vedat Arık)




1 Mayıs'ta polisin saldırdığı gazeteci Uslu ve Açıkgöz, Başbakan, İçişleri Bakanı, Vali, Emniyet Müdürü, Çevik Kuvvet Şube Müdürü ve polisler hakkında kasten yaralama, çalışma hürriyetinin ihlali suçlamasıyla suç duyurusunda bulundular.





BİA Haber Merkezi - İstanbul




05 Mayıs 2008, Pazartesi




Emine ÖZCAN




İstanbul'da 1 Mayıs'ta polisin saldırısına maruz kalan Cumhuriyet Gazetesi çalışanları Ali Deniz Uslu ve Esra Açıkgöz, bugün suç duyusu için Şişli Adliyesi'ndeydi. "Polis döver vali güler" Kolu kırılan Uslu ve Açıkgöz'ü adliye girişinde, meslektaşları ellerinde "Polis döver, vali güler" yazılı dövizler taşıyarak desteklediler. Destek vermeye gelen gazeteciler arasında geçen yıl 1 Mayıs'ta polisin saldırısına uğrayan gazeteci Alper Turgut da vardı.





Bianet'e konuşan Turgut geçen yıl yaşadığı olaylarla ilgili başvuruda bulunduğunu ancak yargının "orantılı güç kullanıldı" diyerek dava açılmamasına karar verdiğini diğer yandan açtığı tazminat davasının sürdüğünü ancak herhangi olumlu bir gelişme yaşanmadığını söyledi.
Turgut, "Geçen yıl saldırılar cezasız kaldı. Geçen yıldan bu yana değişen hiçbir şey yok. Vali'nin istifa etmesi gerektiğini ben de savunuyorum. Fakat diğer yandan vali devletin, hükümetin emirlerini sert ya da değil uyguluyor. Bu bir zihniyet, sistem sorunu" dedi. Açıkgöz ve Uslu'nun avukatları Tora Pekin, Akın Atalay ve Bülent Utku. Saldırıya uğrayan Uslu ve Açıkgöz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü ve kimliği belirlenecek polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suçlamalar ise TCK'nin 86/1. ve 117/1. maddelerine dayanılarak kasten yaralama ile çalışma hürriyetinin ihlali. (EZÖ/GG)


Hiç yorum yok: