22 Mayıs 2008 Perşembe

Kırmızı tişörte tutuklama



Alınteri çalışanı Mine Kaynak, 8 Mart'ta kırmızı tişörtle basın açıklaması okuduğu için cezaevindeAlınteri gazetesi Adana çalışanı Mine Kaynak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne katıldığı ve burada basın açıklaması okuduğu için 30 Nisan'da tutuklandı. 43 yaşında ve 3 çocuk annesi Kaynak'ın tutuklanma gerekçesinin yalnızca basın açıklamasına katılmak olmadığı anlaşıldı. Basın açıklamasının yapıldığı gün kırmızı, üstelik bol pullu ve boncuklu bir tişört giyen Kaynak için cezaevine girme fermanı hazırdı bile. Gözaltına alınan Kaynak'ın öyle ya da böyle bir şekilde tutuklanması için "parlak" bir formül gerekiyordu. Bu formül "devletin savcısı" tarafından anında bulundu. Savcıya göre Kaynak'ın giydiği boncuklu pullu kırmızı tişört "örgüt üniforması" idi ve Kaynak da eylemlerde böyle giyinen bir örgütün propagandasını yapıyordu!


Alınteri çalışanı Mine Kaynak şimdi, savcı ve onu haklı bulan hakimin yargısıyla Adana Karataş Kapalı Kadınlar Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.Son derece uyduruk ve sudan gerekçelerle yapılan bu tutukluluk fazla sürmeyebilir ve ilk mahkemede bitebilir. Ancak Adana'da devrimci-demokrat kurumlar üzerindeki baskı ve terör, Mine Kaynak'ın tutuklanmasını da aşar biçimde yaygın sistematikle sürdürülüyor. Sadece 1 Mayıs'ta Adana'da 47 kişi gözaltına, bunlardan 2'si tutuklandı.Yani Mine Kaynak'ın daha önce de tutuklanma girişimleriyle karşılaşması gibi, Adana'da faaliyet yürüten devrimci-demokrat kurumların, faaliyet yürütemez hale getirilmek için uzun aylardır yoğun bir baskı ve terör altında tutulması gerçeği, savcının salladığı kırmızı bayrak gibi sırıtıyor...Adana'daki devlet terörünün bitirilmesini, söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki keyfi engellerin kaldırılmasını ve Alınteri Gazetesi çalışanı Mine Kaynak'ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.


Mine Kaynak'la cezaevinde dayanışmak, destek mesajları ve mektuplar yollamak için adresi: Karataş Kapalı Kadın Cezaevi B1 Koğuşu, Adana


Alınteri.net'ten alınmıştır.

Hiç yorum yok: