10 Kasım 2007 Cumartesi

Kızıl Hacker'lar 1 Mayıs'ta eylemdeydi

1500 SİTEYİ ÇÖKERTTİLER

ALPER TURGUT

Sanal âlemde tam 8 yıl önce kurulan ve kendilerine ''Kızıl Hacker'lar'' adını veren bir grup, ''tüm emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlamak için'' 1500'ü aşkın internet sitesini hack'ledi. Mardin ve Osmaniye il emniyet müdürlükleri, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve DYP Çankaya İlçe Teşkilatı'nın da aralarında bulunduğu çökertilen sitelere, ''Hacked by RHT'' (Kızıl Hacker Grubu tarafından hack'lenmiştir) ibaresi yerleştirildi.

Emekçi bayramını meydanlarda değil de farklı bir şekilde sanal âlemde kutlama kararı alan Kızıl Hacker'lar, 30 Nisan günü başlattıkları eylemlerini 3 gün sürdürdüler. Kızıl Hacker'lar tarafından çökertilen siteler arasında ayrıca Hakiki Koç turizm işletmesi, sendikalar, dershaneler, müzik şirketleri, oteller, Rotary Kulübü, çeşitli ülkücü siteler, kişisel siteler ve yerli-yabancı çeşitli firmalara ait internet sayfalarının olduğu ifade edildi. Hiçbir örgütle ilişkileri bulunmadığını, sadece devrimci ve demokratlara bağlı olduklarını açıklayan Kızıl Hacker'lar, 1997'de kurulan takımın bugüne dek birçok soruşturma geçirdiğini, eski bir üyelerinin de ''bilişim suçu'' iddiasıyla halen cezaevinde yattığını belirttiler.

Grubun açıklamasında, ''Kırılan yerler genellikle milliyetçi firma ve sanatçıları bünyesinde bulunduruyor. Yükselen ırkçılık ve bunun net ortamına yansımasından sonra, grubumuz sanal alanda devrimci sitelere karşı yapılan saldırılara yanıt verip işçi sınıfının yanında olmaya çalışmaktadır'' denildi. Kızıl Hacker'lar (Redhack) daha önce de Başbakanlık, RTÜK, MHP, Garanti Bankası, HSCB Bankası ile binlerce devlet sayfasını kırmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi / 05-05/2005

Hiç yorum yok: