13 Eylül 2008 Cumartesi

Müebbet yiyen sanıklara dayak

TİKB DAVASI SONUÇLANDI


HİLAL KÖSE

Yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği / Bolşevik (TİKB) örgütü davası sanıkları, mahkeme kararı açıklanırken slogan attıkları gerekçesiyle jandarma tarafından dövüldü.


TİKB adına çok sayıda eylem gerçekleştirdikleri iddia edilen 22 sanığın yargılandığı 9 yıllık dava dün sonuçlandı. Sanık Yüksel Yiğitdoğan’ın avukatı Gülizar Tuncer, müvekkilinin gördüğü işkenceyle ilgili Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçesi verdiğini belirtti. Diğer sanıkların avukatları da iddia edilen eylemlerin işlendiğine dair maddi delillerin elde edilemediğini belirttiler. Sanıklar da işkence altında ifade verdiklerini söylediler. Mahkeme heyeti, sanıklar Gürbüz Aydemir, Ulaş Dil ve Yüksel Yiğitdoğan’ı “Anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmaya yönelik eyleme katılmak ve iştirak etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Ramazan Şevket Yılmaz ile Sırrı Usta’yı da müebbet hapis cezasına mahküm eden mahkeme, diğer sanıklara da çeşitli hapis cezaları öngördü.

Yerlerde sürüklendiler

9 sanığın davası zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı, 1 sanık beraat etti. Mahkeme kararı açıklanırken slogan atan sanıklar, jandarma görevlilerince dövüldü. Ağızları kapatılmak istenen sanıklar, yerde sürüklenerek nezarete götürüldü. Sanıklar, avukatlarının istemi üzerine Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildi. Sanıklarda basit tıbbi müdahale ile giderilecek darp izleri olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Gazetesi / 13 Eylül 2008

Hiç yorum yok: