8 Eylül 2008 Pazartesi

5. Armutlu Geleneksel Güz Şenliği


5. Armutlu güz şenliği 13 ve 14 Eylül tarihleri arasında Küçükarmutlu’da başlıyor. İlk gün panelle açılacak olan şenlik, ikinci gününde biri birinden değerli sanatçılarla Armutlu’nun sesine ses katacak.

Türküleri hep bir ağızdan söylemek için

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği 5. Armutlu Geleneksel Güz Şenliği bu sene de 13-14 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlikler, konserler, paneller ve sevilen sanatçılarıyla Küçükarmutlu’da başlıyor.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak çekimi biten Armutlu belgeselinin bir bölümü ilk kez 13 Eylül cumartesi günü Küçükarmutlu Pirsultan Abdal Kültür Derneği’nde gösterilecek. Tüm gün halka açık olarak yapılacak olan gösterimin ardından saat 18:00’de ‘Adaletsizliğe, yoksulluğa, yozlaşmaya, yıkımlara karşı gücümüz birliğimizdir” konulu geniş kapsamlı bir panel gerçekleştirilecek.

14 Eylül Pazar günü saat 12:00’de başlayacak konserde ise doyasıya müzik sizleri bekliyor.


Kimler yok ki: Aynur Haşhaş, Bajar (Vedat Yıldırım), Duygu Koçak, Erdal Güney, Gülay Yüce, Grup Yorum, Mehmet Ekici, Mercan Erzincan, Mişa, Murat Kekilli, Nurettin Rençber, Özlem Taner, Rojin, Sevcan Orhan, Şevval Sam, Seyfi Yerlikaya, Yırtık Uçurtma, Almus Kültür ve dayanışma derneği semah ekibi ve tiyatro gösterileriyle unutulmaz bir güne imza atılacak. Daha bir çok sürpriz sanatçının katılacağı Armutlu Güz şenliğine türküleri hep bir ağızdan söylemek için herkes davetli.

Yer: Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi,
F.S.M. Mah., G – 14 Sok. No: 19
Tel: (0212) 229 93 77




5.ARMUTLU GÜZ ŞENLİĞİ 14 EYLÜL'DE BAŞLIYOR
5 YIL, DİLE KOLAY
Tam 5 yıl oldu. Bu şenliğe ilk karar verdiğimiz günü hatırlıyoruz da. Meselemiz vardı burada yaşayan gençler olarak. Meselemizi anlatmalıydık, müzikle konserle ya da festivalle… 'Öteki' gözüyle bakılan Armutlu ya da Armutlu'yla aynı kaderi paylaşan diğer mahallerin sesi olmalıydık. Fark ettirmeliydik sadece insanca yaşamak istediğimizi. Ya da hak ettiğimiz yaşamı yaşamak istediğimizi. Bedel ödediğimiz bu topraklardan o kadar da kolay vazgeçmeyeceğimizi söylemeliydik. Onlar söylemliydi, bizimle birlik olanlar. "Ben de varım" diyenler…
Evet tam 5 yıl oldu. Gecemizi gündüzümüze katarak yol almıştık. Afiş tasarımından, sanatçıların belirlenmesine, reklamlardan afişlerin asılmasına, ses düzeninden platformun ayarlanmasına kadar her şeyiyle sadece 5-6 kişi ilgilenmişti, ki hala bu sayı değişmiş değil. Kolay olmadı elbet 5 yıldır Armutlu'da şenlik yapmak. Sanatçıları ikna etmek, "destek amaçlı" gibi bir cümle kurarak onlardan yardım istemek. İnanın hiç kolay olmadı. Sadece samimiyetimize inanmalarını istedik bize gelen sanatçılardan. Haklıydılar da… Onları arayanlar hep "dayanışma" diyerek aramış… Ama biz onlardan pozitif bir ayrımcılık istiyorduk. Biz herhangi bir derneğin, kurumun, ya da herhangi sponsorluğun desteğiyle yapmıyorduk bu şenliği. Armutlu'da oturan gençlerdik ve buranın ve diğer mahallerin sesini müzikle duyurmak istiyorduk. Sadece boğaza nazır bir yerde oturan gecekondu sakinleri değildik. Bu ülkenin vatandaşıydık eşit haklar istiyorduk. Sesimizi notalara dökmeye karar verdik. Ne kadarını başardık bilmiyorum ama bugün 5. sini yapabiliyorsak bir hayli yol kat etmişiz demektir.
5 yıl… Geriye dönüp baktığımızda bir çok şeyi değişmiş olarak gördük. Bu 5 yılda kaybettiklerimizde oldu kazandıklarımızda. Ama en çok eylül gibi hüzündü yaşadıklarımız. Sadece Armutlu'da yaşanılanlar değil, ülkede olup bitenlerde yansıyordu yaptığımız bu şenliğe. Türkülerimiz kaybettiklerimizeydi, halaylarımız daha güzel günlere… Ermenice, Kürtçe, Lazca, Türkçe… Bir arada yaşayabiliriz diyebiliyorduk, bir arada yaşatmayanlara inat. Hrant Dink'i arkasından vuranlara inat biz barış güvercinleri uçuruyorduk, bir güvercin tedirginliğinde…

Barınma hakkımız için savaşıyorduk, bize işgalci diyenlere vatan bellediğimiz topraklar için ödediğimiz bedelleri gösteriyorduk. Yani anılarımızın, çocukluğumuzun geçtiği bu yerlerde en sevdiklerimizi kaybetmenin ağırlığıyla, bize "gidin" diyenlere yanıtımız ödediğimiz bedellerdir. Bundandır ki vazgeçmeyeceğiz diyoruz. Bundandır ki, 5 yıldır bu şenliği yapıyoruz. 5 yıl… Derdimiz var bizim. Gelin 14 Eylül'de bu derdimize ortak olun. Birlikte aşalım. Gelin biraz daha yükseltelim sesimizi. "Yıkımlara, yozlaşmaya, yoksulluğa, adaletsizliğe karşı gücümüz birliğimizdir" diyelim…
BİLGİ İÇİN: 0212 229 93 77
Ayrıntılı bilgi almak isteyen arkadaşlarım bana direkt mail atabilirler...:)

Hiç yorum yok: