5 Temmuz 2008 Cumartesi

Kübalı 5'ler: Asla vazgeçmeyeceğiz




Amerikan hapishanelerinde tutulan Kübalı beş devrimci, farklı eyaletlerde tutulmalarına karşı ortak mekanlarda birlikte olma taleplerinin hayata geçirilmemesi nedeniyle “Mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” başlıklı bir mesaj yayınladı.


Amerika’nın farklı eyaletlerinde tutuklu bulunan beş Kübalı devrimci, aynı davadan yargılanmaları nedeniyle, aynı ortak mekânlarda birlikte olma talebinde bulunmuşlardı. Beşler arasında yer alan Ramón Labañino Salazar imzası ile yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi.
Amerika cezaevlerinde tutulan beş Kübalı yurtseverden dünya haklarına:

Mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

“Devrimin 50. yılı”

Sevgili Kardeşler:


Siyasi otoritenin olağanüstü baskısı altında, Atlantalı üç hakimin verdiği mahkeme kararını henüz yeni almış bulunuyoruz. Bunlardan ikisi, bizleri birbirimizden ayırmak, tecrit etmek, bölmek ve zayıflatmak için aynı davadan yargılanan bizlerden, sadece üçümüzün bir arada olabileceğini kabul ederek, neredeyse bizim bütün taleplerimizi reddetti.


Yine yanıldılar. Asla mücadele etmekten ve bu zalim haksızlığa karşı, yasal haklarımızı kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Asla bizleri bölemeyecekler. Ne Girardo ve Rene’den, ne de bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Biz beşleriz, zaferin sonuna kadar da beşler olarak kalacağız. Seslerimizi yükseltmenin, hemen şimdi özgürlüğe zorlamanın ve bunu göstermenin ve de akıl almaz haksızlığı gidermenin zamanıdır.


Bu kararlı direnişte hepinize güveniyoruz.! Birlikte kazanacağız!

Sevgili kız ve erkek kardeşler var olduğunuz için teşekkürler!

Beşlerin aşkı ve umudu sizlerle!

Hasta la Victoria- Daima zafere kadar!

Ramón Labañino Salazar.
U.S.P McCreary
Kentucky - Amerika Birleşik Devletleri.

Çeviren : Atiye Parılyıldız Granma 29 Haziran 2008


Atılım'dan alınmıştır...

Hiç yorum yok: