28 Ağustos 2008 Perşembe

GRUP YORUM HARBİYE KONSERİ 2008




Şarkılarımız halkındır. Halka aittir. Onlardan aldığımızı, yine onlara sunduğumuz mekanların ayrı bir yeri olmuştur müzik yaşamımızda... İşte Harbiye Açıkhava Tiyatrosu da, böylesi mekanlardan biri oldu bizim için. 2001'den bugüne kesintisiz, her kesimden dinleyicimizle buluştuk burada.


Nice coşkulu konserlere birlikte imza attık. Eksiklerimizle, güzelliklerimizle hep o sahneden iyi bir şeyler sunmanın heyecanını yaşadık. Bu heyecanı sizlere de taşımaya çalıştık. Acıları paylaştık, öfkemizin sesi Harbiye duvarlarını aşıp martıların kanatlarına takıldı ve ulaştı özgürlük isteyen yüreklere bir bir.


Yine bir yolculuğa çıkacağız hep birlikte. 23 yıllık tarihimiz, aynı zamanda ülkemizin tarihini de yansıttı bir bakıma. Bu ezgili yolculuk; işte bu tarihten seçilmiş örneklerle gerçekleşecek.Ezgilerimiz, ülkemizin sokaklarından başlayıp, kentlerde sürecek, dağlarda dolaşıp oradan başka ülkelerin, başka halkların ezgileriyle birleşecek.


Yolculuğumuz, esnasında kavganın Mahir'leri de olacak elbette yanımızda. Daha 17'sinde şarkılarımıza destan olanlar da görecek bizi. Açlığın koynunda eriyen ama bir parça geri durmayanları selamlayacağız bu yolculukta.


Ezilenlerin, yok sayılanların, bu dost sofrasına sokulmak istenmeyenlerin, dilleri-kültürleri yasaklanmışların yurduna uğrayacağız. Kürt illerinden geçecek, onların sevdalarını, umutlarını taşıyacağız ezilen diğer uluslara...


Bu yolculukta halaylar kuracağız mola verdiğimiz istasyonlarda... Şiirler okunacak şairlerinin sesinden...


Bu yolculuk bizi hep bir yerlere götürecek, hep bir yerlerden buralara geri getirecek. 23 yıllık ezgili yolculuğumuzun kısa bir özeti gibi bir yolculukta, Harbiye'de, aynı göğün altında, sevdiklerimizle yürekten yüreğe koşacağız.


6 Eylül'de, cumartesi saat 20.30'da, orada, Harbiye'de olacağız. Tedariğinizi hazırlayın, koyun sırt çantalarınıza umutlarınızı, geleceğe dair düşlerinizi ve siz de katılın bu yolculuğa...Bekliyoruz...


Grup YORUM



1985 yılında, bir kaç üniversite öğrencisinin biraraya gelmesiyle kurulan Grup Yorum, bugüne kadar çıkardığı 19 albümle milyonlarca dinleyiciye ulaştı, milyonlarca yürekte hiç silinmeyecek yerler edindi.


23 yıldır Türkiye’nin hemen hemen bütün şehirlerinde ve birçok Avrupa ülkesinde yüz binlerce kişilik konserler vererek, Türkiyeli dinleyicilerinin yanısıra Avrupalılar arasında da azımsanmayacak bir dinleyici kitlesine sahip oldu.

Kalan Müzik’in hazırladığı “Dünya Devrim Şarkıları” ve “Mapushane Türküleri” çalışmalarda şarkılarıyla yer aldı.

Albümlerinin birçoğu çıktığı andan itibaren toplatılmasına, konserlerinin yasaklanmasına, baskılara, yasaklara, gözaltılara, işkencelere ve mahpusluklara karşın Grup Yorum, bugün, eski albümleri hala on binlerce satan, on binlerce kişilik konserler veren ve politik görüşü doğrultusunda müzik serüvenini sürdüren nadir gruplardandır. Bu, başta Yorum’un ve elbette ki bu ülkenin de gururudur.

Grup Yorum, müziğiyle, halkın yaşadığı sorunları anlattı, sorunlara çözüm yolu bulmaya çalıştı. Türkülerinde, şarkılarında; yoksulluğu, acıyı, sevinci, umudu, kavgayı, sevdayı ve özlemi anlattı. Nerede bir haksızlık varsa karşısına dikildi. Bu anlayışla sanatını geliştirip güçlendirdi. Gücünü halktan aldı. Bazen bir basın açıklamasında, bazen bir hak alma eyleminde, bir grevde, öğrenci boykotunda yer aldı.

2001 yılından beri, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gelenekselleşen konserlerinde her yıl ortalama 6000 kişiye seslendi. Şarkılarının sokakları, sokaktaki insanları ve insana dair tüm güzellikleri anlattığını belirten Grup Yorum, 23 yıldır çizgisinden bir milim sapmadan, doğru bildiği yolda, halkından ve düşüncelerinden aldığı güçle, sanatını sergilemeye; Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok ülkesinde konserlerine devam ediyor...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Good good good......