1 Ağustos 2009 Cumartesi

Kayıp yakınları 227. kez Galatasaray'da




ATILIM / İSTANBUL (01.08.2009)- Cumartesi anneleri 227. kez Galatasaray Meydanı'nda buluştu. Dargeçit'te 1995 yılında 5 kişiyle gözaltına alınarak kaybedilen M.Emin Aslan ve Süleyman Seyhan'ın dosyalarını açıkladı, Ergenekon davası kapsamına alınmasını istedi.


Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları, ellerinde kayıpların fotoğrafları ve karanfillerle 227. kez oturdu. Devletin kayıp gerçeğini hep inkar ettiği, ancak her şeyin belgesi olduğu, gözaltında kaybedilen herkesin bir numarası ve bir yerlerde dosyasının olduğuna dikkat çekildi.

Tanıklar bile dinlenmedi

Kayıp yakını Kadriye Baykal Ceylan yaptığı açıklamada, Mardin Dargeçit Taburu'nda 1995 Kasım'ında 6 kişiyle birlikte gözaltına alınan Süleyman Seyhan ve 20 yaşındaki M.Emin Aslan'ın gözaltında öldürüldüklerini söyledi. Ceylan, olayla ilgili görgü tanıklarının bildirilmesine karşın, tanıkların ifadesinin alınmadığını, 5 ay sonra Süleyman Seyhan'ın yakılmış bedeninin bir korucu köyünde bulunduğunu kaydetti.

Aynı dönemde M.Emin Aslan'ın da gözaltına alındığını, ailesinin başvurularına 'serbest bıraktık' yanıtı verildiğini belirten Ceylan, Aslan'ın da diğerleriyle aynı kaderi paylaştığı ve bir daha haber alınamadığını vurguladı. Ceylan, “M.Emin Aslan ve Süleyman Seyhan'ın kaybedilmesinden Dargeçit Jandarma Tugayı, Mardin Jandarma Tugayı, Askeri Özel Harp Dairesi ve ona bağlı yapılanmalar sorumludur” dedi.

Ceylan, kayıpların failleri olarak bilinen dönemin Başbakanı Tansur Çiller, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Doğan Güreş, Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, İçişleri Bakanı Nahit Menteşe, Milli Savunma Bakanı Vefa Tanır, OHAL Valisi Ünal Erkan'ın yargılanmalarını istedi.

Eylem, “Katil devlet hesap verecek” sloganı ile sona erdi.


Hiç yorum yok: