6 Ağustos 2009 Perşembe

Güler Zere'ye özgürlük





Onu önce gülen fotoğrafıyla tanıdık, bakışları sıcacıktı sarıyordu bizi. Sonra erimiş bedeni kör bir hücrenin içinde yorgun bir halde gördük. Öyküsünü öğrendik, 14 yıl önce özgürlüğü elinden alınmıştı, şimdi yargı, Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı bir olup canını almak istiyorlar. Kanser hastalığı nedeniyle yüzde seksen oranında özürlü olarak değerlendirilen Güler ZERE'ye hukukun kendisine tanımış olduğu özgürlüğü çok görüyorlar.


Özgürlüğünü istediğimiz Güler, bugün ağzında oluşan yaraları nedeniyle konuşamamakta, alt çene dişlerinin tümü alınmış durumda, o çok sevdiği uzun kara saçları avuç avuç dökülüyor, sadece damardan besleniyor ve bu nedenle damarları şişiyor ve gittikçe yatağa bağlanmaya başladı. Onu daha güçlü kılan şey ise gözlerimizin onunla buluşuyor olması. Tüm ağrılarına rağmen basını takip ediyor, günlük gazeteleri almaya devam ediyor. O, hapishanelerdeki hasta hükümlü ve tutuklularla tek bir beden olduğunu bildiğinden ölüme karşı mücadele ediyor.


Nur Bilgen ve ekibinin “Güler ZERE hastanede ölsün” dedikleri raporu açıklayalı 20 gün geçti. 20 gündür Adli Tıp Genel Kurulu'nun Güler'in sağlık dosyası üzerinden verecekleri kararı bekliyoruz. 2 gün içersinde verilebilecek rapor Adli Tıp Genel Kurulu’nun canı toplanmak ve karar vermek istediği zamanı bekliyor. Çukurova Üniversitesi'nin Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan Elbistan savcılığınca istenen raporun kabul edilmemesi, Adli Tıp Kurumu uzmanlarının üniversitelerin “bilimsel, akademik veya idari üstleri” olmadığı halde Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıca rapor istenmesi, bize Balzac'ın “kanunlar örümcek ağları gibidir, zayıfları ağa yakalanır, güçlülerse ağı delip geçer" sözlerini hatırlatıyor. Zayıf ve yalnız mıyız? Güler ZERE, “şarkıyı değil, şarkıcıyı kafese koyabilirsiniz” diyor. Büyüyoruz ve “şarkıcımızı da alacağız” diyoruz bizde O’na.


Voltaire dediği yerdeyiz “Özgürlük adaletten başka bir şey değildir.”

Toplumsal, siyasal, sendikal muhalefet Güler'i 10 m2 lik o kör hücreden almak için birleşti. Her Cuma Günü saat 19.30 da Taksim tramvay durağında buluşup “Güler ZERE'ye Özgürlük” diyoruz. Şimdi ayrımcılığın karanlık ve metruk vadisinde, adalet talebini haykırmanın, Güler ZERE'ye ve hasta tutsaklara Özgürlük demenin zamanıdır.

Herkesi Cuma günü 19.30 da yapılacak eyleme bekliyoruz..

Avukat Oya ASLAN

Hiç yorum yok: