10 Mayıs 2009 Pazar

Grev sürüyor, dayanışma büyüyor


Her Cumartesi akşamı seslerini Taksim'e taşıyan Sabah-Atv emekçileri grevin 86 gününde dün akşam İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Eyleme farklı iş kollarından direnişçi işçiler de katıldı. Gazeteciler, “Grev, grev, grev” sloganıyla Galatasaray'a yürüdü.

Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi grevci basın emekçileri, bir Cumartesi akşamında daha grev iradesini Taksim İstiklal İstiklal Caddesi'ne taşıdı. Grevlerinin 86 gününü geride bırakan Sabah-Atv emekçilerine, Sinter MEtal, IBM, Kurtiş ve Desa işçileri ile aralarında Eğitim-Sen ve ESP'nin de bulunduğu çok sayda demokratik kurum destek verdi. Grevci gazeteciler, “Grev, grev, grev” sloganıyla Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. Eylem esnasında Grev Gazetesi halka ulaştırıldı.


Atv-Sabah'tan hesap sor

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Nuh Köklü, Atv izleyicileri ve Sabah okuyucularına seslendi. “Okuduğun gazetenin, izlediğin televizyonun patronu, senin Sabah-Atv grubunda grev olduğunu bilmeni istemiyor. Bu açıklamayı yapmak hiçbir medya patronunun işine gelmez. Şirketinde çalışan gazetecinin sendikalı olmasına tahammül edemez” dedi.


Burjuva medyanın yandaş ve sansür dolu haberlerine işaret eden Köklü, medya patronlarının istedikleri görüntüleri ve söylemek istediklerini haberlere yerleştirdiğini vurguladı. Köklü, “Bunun için gazetecileri maşa olarak kullanmak istiyorlar. Gazeteler medya ptronlarının oyuncakları artık. Toplumun vicdanı değil. Senin vicdanın değil. İşte Sabah-ATV grevi bu yüzden seni ilgilendiriyor. Gerçekleri okuyabilmek, izleyebilmek için bu grevi gör” şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda bir çağrıda bulunan Köklü, “Okuduğun gazeteden izlediğin televizyondan hesap sor. Haber alma hakkını engellediklerini söyle. Haber alma hakkın için bencil ol, bunu kendin için yap” dedi.

Eylemde sık sık “Emeğin onuru sendikalı olmaktır”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.


2 yorum:

http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/ dedi ki...

Good
Portugal

İlire dedi ki...

gökyüzünde ucan balon resmi arıyordum..bir kız çocuğu ucuracaktı balonu hapis duvarlarını aşarak. bir yorum üzerine..ve o resmi buldum,sitenizde. ve nice yazılarınız..sözcüklerinizin içinde kayboldum.
vicdan kayır
www.liriye.blogspot.com