10 Mayıs 2009 Pazar

Samsun 78'lilere Çayan cezası





68 kuşağının önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma toplantısından dönerken Kızıldere'de Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü evi ziyaret eden Samsun 78'liler Girişimi'ne üye 30 kişi, "suç ve suçluyu övmekten" ceza aldı.


Cemil Ciğerim


Cumhuriyet/ Samsun- Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 2007 yılında Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın mezarlarını ziyaret ettikleri için “THKO silahlı terör örgütünün amacı doğrultusunda suç ve suçluyu övmekten” yargılanan 30 kişiye ayrı ayrı 5 ay hapis cezası verdi.


Mahkeme sanıkların 26’sının cezasını 5 yıl denetimli serbestlik uygulayarak erteledi. Ancak Recep Kaygusuz, Sevil Topaloğlu, Orhan Ocak ve Hayati Bozer’in cezaları 12 Eylül döneminde yargılandıkları Sıkıyönetim Mahkemesi’nde aldıkları eski cezalar nedeniyle ertelenmedi.Sanık avukatları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara itiraz etti. 26 kişinin dosyası İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne; 5 ay hapse mahkûm olan 4 kişinin dosyası da Yargıtay’a sevk edildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi 26 kişinin 5 yıl denetimli serbestlik cezasını onayladı. 5 ay hapse mahkûm edilen 4 kişinin davaları ise Yargıtay’da sürüyor.


Hiç yorum yok: