3 Eylül 2009 Perşembe

Yıkıma karşı festival





Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği 6. Armutlu Güz Festivali, bu sene de 18 ve 19 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlikler, konserler, paneller ve sevilen sanatçılarıyla...


Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği 6. Armutlu Güz Festivali, bu sene de 18 ve 19 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlikler, konserler, paneller ve sevilen sanatçılarıyla Küçükarmutlu’da başlıyor. Bu seneki festival İstanbul’la da sınırlı değil. Türkiye’nin dört bir yanından katılacak olanlarla Armutlu’nun sesi sınırları aşacak.6 yılı geride bırakan Armutlu Güz Festivali bu sene pek çok sürprizlerle de adından söz ettirecek.


Bu sene Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek festivalin ilk gününde panel ve sinema gösterimi olacak. Saat 16.00’da başlayacak olan panelin bu seneki konusu yıkım ve sürgün üzerine… Katılımcılar: Sırrı Süreyya Önder, Alper Turgut, Tayfun Görgün, Torez Dinçöz, Av. Oya Aslan, Hasan Öztürk, Av. Özgür Yılmaz… Moderatör ise Mehmet Göçebe.


Yıllardır Kentsel Dönüşüm sürecinin gölgesinde yaşayan Armutlu’ya yeni bir proje daha getirildi. Bu kez de Ataşehir’e yapılması planlanan Merkez Bankası’nın Armutlu’da yapılması gündemde. Kentsel dönüşüm mahallelerinden de gelecek olanlarla, hem bu son süreçler hem de yıkım ve sürgün üzerine panelistler görüşlerini bildirecek.


Sonrasında açık havada film gösterimi yapılacak. Yönetmen ve Senarist Sırrı Süreyya Önder’in de katılımı ve söyleşisiyle Beynelminel Armutlu halkıyla buluşacak.


İkinci sürgünü yaşamak istemeyen Armutlu halkıyla dayanışmak için yapılan festivalin ikinci gününde, dev bir konserle yıkıma hayır denilecek. Bu kez yıkıma karşı notalar konuşacak Armutlu’da.19 Eylül Saat 13.00’te başlayacak konserde, Grup Yorum, Yavuz Bingöl, Murat Kekilli, Seyfi Yerlikaya, Sevcan Orhan, Duygu Koçak, Karmate, Cesim Bager, Aladdin Us, Yasemin Göksu, Almus Kültür ve Dayanışma Derneği Semah Ekibi ve tiyatro gösterileri yer alıyor.


(EVRENSEL GAZETESİ KÜLTÜR SERVİSİ)

Hiç yorum yok: