14 Mart 2009 Cumartesi

Ölüm Kuyuları





Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 1990'lı yıllarda öldürülen insanların kuyulara atıldığı iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturması kapsamında, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi'nin nezaretinde Botaş tesisleri ve Silopi-Cizre karayolunun 15. kilometresinde yer alan Sinan Tesisleri'ndeki kuyularda 9 Mart'tan beri devam eden kazı çalışmaları dün gece sona erdi.


Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, "Kazılar sona erdi. İlk kuyuda muhtelif kemik parçaları ve materyaller bulundu. İkinci kuyuda ise bir kafatasının parçası 2 kemik, eldiven, düğümlü ip, terlik, şapkanın bir parçası, kot pantolon parçaları, belli muhteviyatta materyaller bulundu. Bunlarda adli tıp kurumuna gönderilecek. Bu muhteviyatlar üzerinde kan izi olup olmadığının tespiti, hem kemiklerin hem tespiti hem de DNA testi yapılacak" dedi.


Botaş'ta 3 yerde yapılan kazıda 2 kemik parçası, elbise parçaları, Sinan tesislerindeki birinci kuyuda 15 kemik, bere elbise çorap parçaları, ikinci kuyuda bir kafatası parçası, iki kemik, elbise parçaları ve domuz bağı şeklinde düğümlenmiş1.5 metre civarında ip bulunmuştu.


Hiç yorum yok: