14 Mart 2009 Cumartesi

Kemiklerin diğer parçaları nerede?





İSTANBUL (14.03.2009)- Cumartesi Anneleri, ellerinde kayıp yakınlarının fotoğrafları bugün yine Galatasaray Lisesi önünde buluştu. Anneler, 207. buluşmalarından BOTAŞ kuyularında çıkan kemiklere dikkat çekti, “Kemiklerin diğer parçaları nerede?” diye sordu, toplu mezarların açılmasını istedi.


BOTAŞ yetmez, toplu mezarlar açılsın

Kayıp yakınları, sağanak yağmur altına geçen buluşmalarını 14 Mart Tıp Haftası'na adadı, kaybedilen iki sağlık emekçisinin dosyasını açıkladı. Tiyatro sanatçısı Deniz Türkali, yaptığı açıklamada, BOTAŞ ölüm kuyularından kazıldıkça kemik çıktığına dikkat çekti, kuyularda yapılan çalışmayı sağlıklı bulmadıklarını belirtti. Türkali, sadece birkaç kemik parçası bulunmasının diğer parçaların daha önce oradan taşındığı şüphesi yarattığını kaydetti, “Bulunan kemiklerin ve kafatasının diğer parçaları nerede?” diye sordu. Türkali, ölüm kuyularının yanı sıra Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki JİTEM işkencehanesi arkasında bulunan höyük ile Başköy'deki Kimsesizler Mezarlığı ve tüm toplu mezarların kazılmasını istedi.


Sanatçı Türkali, Ergenekon soruşturmasının sadece hükümete darbe ile sınırlandırılmasına tepki gösterdi, “Devlet adına işlenen suçları kapsamasını istiyoruz” dedi.


Bir Tıp Haftası'nda daha kayıplar

Tiyatro sanatçısı Deniz Türkali, 207. buluşmayı 14 Mart Tıp Haftası'na ve kaybedilen iki sağlık emekçisi Ayşenur Şimşek ile Recai Aydın'a atfettiklerini belirtti, dosyalarını açıkladı. Türkali, Sağlık-Sen'in kurucusu ve yöneticisi eczacı Ayşenur Şimşek'in 24 Ocak 1995'de Ankara'da gözaltına alındığını, ancak yapılan tüm başvurulara rağmen kendisinden bir daha haber alınamadığını ifade etti. Deniz Türkali, Şimşek'in işkence edilmiş cesedinin şimdi Ergenekon'a ait cephaneliğin ortaya çıktığı Gölbaşı'nda 12 Nisan 1995'de bulunduğuna dikkat çekti.


Tiyatro sanatçısı Türkali, Doktor Recai Aydın'ın da 2 Temmuz 1994'te Diyarbakır'daki evinden işe gitmek için çıktığını ve kendisinden bir daha haber alınmadığını hatırlattı. Türkali, Uluslararası Af Örgütü'nün çağrısıyla dünyanın pek çok yerinden dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve Adalet Bakanı Mehmet Moğultay'a “Dr. Recai Aydın'a ne oldu?” diye soran mektuplar gönderildiğini de anımsattı, ancak devletin “Biz de yok” yanıtının değişmediğini ifade etti. Türkali, sağlık emekçilerinin örgütlenme mücadelesi yürütürken gözaltına alınarak kaybedilen Şimşek ve Aydın'ın tüm faillerinin yargılanmasını istedi.



Bu haber ATILIM'dan alınmıştır...


Hiç yorum yok: