2 Ocak 2009 Cuma

viva la revolución





Küba Devrimi 50 yaşında...



Küba halkı, devrimin 50. yılını kutladı. Kutlamalarda, ABD kuşatmasına karşı direnişin devam edeceği mesajı verildi. Fidel Castro, Granma'da yayınlanan mesajında Küba halkının kahramanlığını kutladı.




Kutlamaların merkezi olan Santiago kentinde, gösterilere yüz binlerce kişi katıldı. Devlet Başkanı Raul Castro, Santiago kentinde Küba lideri Fidel Castro'nun 1 Ocak 1959 tarihinde diktatör Fulgencio Batista hükümetinin devrildiğini ilan ettiği balkondan halka seslendi. Kutlamalara, Fidel Castro rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.





Raul Castro, ABD'yi ima ederek "düşmanın" saldırgan, hain ve baskın olmayı sürdürdüğünü, gelecek 50 yılda da bu mücadelenin devam edeceğini belirtti. Raul Castro, "kimseyi korkutmaya çalışmıyorum, gerçek bu" diye konuştu.
Raul Castro, Fidel Castro'nun vazgeçilmez olduğunu belirterek, eski konuşmalarından pasajlar sunarken kitle, “Yaşasın Küba, Yaşasın Devrim, Yaşasın Fidel” sloganlarını attı.


Fidel Castro'nun mesajı yayınlandı






2006'da bağırsak ameliyatı geçirmesinin ardından yetkilerini devreden Fidel Castro da, Küba Komünist Partisinin yayın organı Granma gazetesinde kısa bir mesaj yayınladı. Castro, mesajında "devrimin 50. yıl dönümü nedeniyle kahraman halkı kutladığını" söyledi.






Latin ülkeleri de Küba'yı selamladı



Bu arada, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Küba devriminin 50. yıl dönümünü kutladı. Chavez, konuşmasında "Küba için ağlarız, Küba için savaşırız, Küba için dövüşerek ölmeye hazırız" dedi. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de, devrimi selamladığını söyledi. Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ise bir mesajla devrimin yıl dönümünü kutlarken, Küba'ya uygulanan ambargonun sona erdirilmesini istedi.






Bu yazı Atılım'dan alınmıştır...

Hiç yorum yok: