3 Kasım 2008 Pazartesi

Engin Çeber / 6 gardiyan tutuklandı



Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde işkence sonucu ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada ilk somut adım atıldı. Savcılık tarafından Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 6 infaz koruma memuru "Görevi ihmalden ölüme sebebiyet verme" ve "Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçlarından tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi. Soruşturma kapsamında olayla ilgili ifadeleri alınan 3 tanık daha önce adliyeye giden 97 polis memurundan 15'ini teşhis etmişti.




Cumhuriyet Haber Portalı




İSTANBUL / Sarıyer'de Yürüyüş Dergisi dağıtırken gözaltına alındıktan sonra İstinye Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi ve gönderildiği Metris Cezaevi'nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden Engin Çeber'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında cezaevinde görev yapan 6 infaz koruma memuru dün ifade için adliyeye çağrıldı.




Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Cevdet Doğan tarafından ifadeleri alınan infaz koruma memurları Fuat K. (38), Selahattin A.(52), Yavuz U.(46), Murat C.(46), Sami E.(37) ve Nihat K.(43) tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, infaz koruma müdürü Fuat K.'yi, "Görevi ihmalden ölüme sebebiyet verme" suçundan, diğer infaz koruma memurları Selahattin A., Yavuz U., Murat C., Sami E. ve Nihat K.'yi "Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" ve "Yaralanmaya sebebiyet verecek şekilde kişiye eziyet etme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Zanlılar Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.




Arkadaşları iki polisle daha yüzleşti




Bu arada soruşturma kapsamında dün Bakırköy Adliyesi'ne çağrılan Engin Çeber'le birlikte gözaltına alınan arkadaşları Özgür Karakaya, Cihan Gün ve Aysu Baykal, geçen hafta teşhis için adliyeye gelmeyen 2 polis memuru ile yüzleştirildi.




Tanıklardan biri bir polisi tanıdı, ancak bu kişinin kendilerine kötü muamele edenler arasında bulunmadığını söyledi. Böylece teşhis işlemi tamamlandı. Üç tanık, daha önce adliyeye giden 97 polis memurundan 15'ini teşhis etmişti.

Hiç yorum yok: