11 Şubat 2008 Pazartesi

ORTAK DÜŞMAN AMERİKA'DIR PANELİ...


Haklar ve Özgürlükler Cephesinin düzenlediği “Ortak Düşman Amerika’dır” konulu panel 10 Şubat 2008 tarihinde İstanbul, Şişli’deki La Bella düğün salonunda yapıldı.


Saat 13’te başlayan panele konuşmacı olarak katılanlar:
Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, ÇHD Genel Sekreteri Av. Selçuk Kozağaçlı, Gazeteci-yazar Alper Turgut, DİSK 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Karagöz, Av. Hüseyin Yüksel Biçen, Şanar Yurdatapan, HÖC adına Sadık Eroğlu.


Önce Amerika’ nın suçlarının bir kısmı şiirler eşliğinde slayt gösterimi ile yapıldı. Konuşmacılar tanıtılırken, konuşmacı olarak davetli olan Sevim Belli’nin mazeret notu okundu. Sevim Belli “Ortak Düşman Amerika’dır” şiarının altına imzasını attığını bildiriyordu. Konuşmacılar ortak düşman konusunda görüşlerini belirttiler. Emperyalizmin dünya üzerindeki katliamlarına, halklara yönelik saldırılarına değindiler. Amerikanın tüm bu suçların merkezinde olduğunu, planlayıcı ve uygulayıcı olarak Dünya halklarının ortak düşmanı olduğu belirtildi.


Tüm konuşmacılardan sonra son sözü Haklar ve Özgürlükler Cephesi adına Sadık Eroğlu aldı: “Tabii ki Emperyalizm denildiğinde tek emperyalist gücün Amerika olmadığını hepimiz biliyoruz. Örneğin Hollanda emperyalistleri daha mı az suçludur. Veya başka ülkelerin emperyalistleri yok mudur? Ama şunu da biliyoruz ki Emperyalistlerin tüm sömürü politikalarının planlayıcısı ve ne pahasına olursa olsun uygulayıcısı Amerika’dır. Bunun için tüm siyasi, askeri, ekonomik gücünü kullanmaktadır. En somut göstergesi Irak işgalinin ilk zamanlarıdır. Hatta ‘Emperyalizm Değişti’ propağandası yapanlar Irak işgalin de Avrupa emperyalistlerinin kendi çıkarları için işgalci Amerika’ nın yanında saf tuttuklarını gördüler. Bugün dünyanın herhangi bir yerinde sıradan insanlara bile emperyalizmi sorsanız size Amerika’ yı gösterir.” Şeklinde, “Neden Ortak Düşman Amerika’dır?” sorusuna açıklık getirdi. Panele dinleyici olarak 400 civarında insan katıldı. Katılanların ilgisinin yoğun olduğu ve paneli dikkatlice izledikleri gözlemlendi. Panel, konuşmaların ardından saat 17.30’ da sona erdi.

Hiç yorum yok: